Thursday, September 1, 2016

ඇයි දන්නව ද? මඤ්ඤොක්කා කෑමෙන් පසූ ඉගුරු තේ අගුණ.

 ඇයි න්නව ද? මඤ්ඤොක්කා කෑමෙන් පසූ ඉගුරු තේ අගුණ.

තේ වලට වඩාත් රසයක් එක් කිරීමට අපේ ගෘහනියන් තේ වලට ඉ`ගුරු එක් කිරීමට පෙළඹෙනවා. ප්‍රතිඔක්සිකාරක ගුණය සහිත ඉ`ගුරු සහ තේ වලට ඉ`ගුරු වැඩියෙන් දමා සීනි අඩුවෙන් දැමීමෙන් තේ වල රසය මෙන්ම ගුණයත් තීව්‍ර වෙනවා. ඒ වගේම මඤ්ඤොක්කා කෑමෙන් පසු ඉ`ගුරු දැමු තේ නොබිය යුතු බවට මතයක් තියෙනවා. එහි ඇත්ත නැත්ත අපි සොයා බලමු.


මඤ්ඤොක්කා කෑමෙන් පසු ඉ`ගුරු දැමු තේ බොන්න එපා කියල අප අසා ඇත. මේකට හේතුවක් තියෙනවා. මඤ්ඤොක්කා සහ ඉ`ගුරු වල ඇති රසායනිකයන් එකිනෙකට ප්‍රතික්‍රියා කරමින් විස සහිත රසායනිකයක් තනන නිසා තමයි මඤ්ඤොක්කා කෑමෙන් පස්සේ ඉ`ගුරු සහිත කිනම් හෝ ආහාරයක්වත් ගන්න එපා කියන්නේ. එම විස සහිත රසායනිකය මගින් සිරුරට අහිතකර අසාත්මිකතා ඇතිකරනවා.

වර්තමානයේ වෙළඳපොළට එන මඤ්ඤොක්කා වල සයනයිඩ් ප්‍රතිශතය අඩු බව විශේෂඥයන් තහවුරු කර ඇති අතර කෙසේ නමුත් මඤ්ඤොක්කා ආහාරයට ගැනීමෙන් පසුව ඉ`ගුරු තේ නොබිමට වග බලා ගන්න. ඒ අසාත්මිකතා ඇති වීමට ඉඩකඩ ඇතිවන බැවිනි.


අතර්ජාලයෙන් උපුටා ගැනීමකි



0 comments:

Post a Comment